سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلاهبرداری میلیونی تنها با سیم کارت مسروقه و کارت های بانکی اجار

این روز ها دزدی در جامعه بسیار زیاد شده است و کلاهبرداری هم در جامعه فراوان شده است و بسیاری از مردم از طریق سیم کارت های مسروقه دزدی می شود. خبر های مربوط به کلاهبرداری این روز ها در جامعه فراوان شده است و خیلی از مردم از این طریق ضررهای تکان دهنده ایی دادند. خبر جعل و دزدی و سواستفاده از اعتماد دیگران باعث شده است که بسیاری از مردم ضرر های بزرگی را ببینند.این نوع خبر ها تازه نیستند و همیشه  پلیس در مورد این قضیه هشدار داده است و هر از گاهی این امر خبرساز شده است وباعث مشکلاتی شده است.این بار نیز بنا به گزارش قدس آنلاین خراسان، در خراسان رضوی گروهی با استفاده از سیم کارت های سرقتی و کارت های بانکی اجاره ای اقدام به کلاهبرداری نمودند.

سرهنگ جهانشیری، رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی، در خصوص این موضوع توضیح دادند: " با توجه به وقوع چند فقره کلاهبرداری و ارجاع پرونده های آن به پلیس فتا در خصوص واریز بیعانه و خرید کالا از سایت آگهی محور دیوار؛ رسیدگی به موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا استان قرار گرفت. در تمامی پرونده های متشکله؛ افراد بدون توجه به هشدارهای سایت دیوار و توصیه های پلیس، پس از رویت کالای مد نظر برای فروش نرفتن آن کالا توسط فروشنده، اقدام به دریافت شماره حساب و واریز وجه می کنند. "

 

سرهنگ جهانشیری در ادامه افزودند: " در بررسی مستندات ارائه شده، مشخص شد باز هم مالباخته ها در این سلسله پرونده های کلاهبرداری از 300 هزار تومان تا 3 میلیون تومان به حساب های اعلام شده از سوی فرد کلاهبردار واریز کرده اند. "

بر اساس اظهارات ایشان، کارشناسان پلیس فتا به دنبال جستجوی هویت و ردی از متهم یا متهمان و برای کشف ابعاد مخفی این پرونده، بررسی های خود را آغاز کردند و در ادامه با پی جویی های فنی و پلیسی، سرنخ هایی از شگرد مجرمانه استفاده شده در این پرونده کشف شد.

 

رئیس پلیس فتا در استان خراسان رضوی در مورد نحوه رسیدگی به پرونده، تصریح کردند: " در جریان رسیدگی به پرونده، مشخص شد شماره تماسی که به وسیله آن مجرم اقدام به درج آگهی غیر واقعی در سایت دیوار کرده، مربوط به فردی است که گوشی وی مدتی پیش توسط سارقان به سرقت رفته و صاحب گوشی اهمال کرده و پس از سرقت گوشی برای غیر فعال کردن سیم کارت اقدامی نکرده است. "

 

در ادامه سرهنگ جهانشیری با توصیه به هموطنان اظهار کردند: " با توجه به گستردگی فضای سایبری و وجود تبلیغات چشمگیر در این فضا، اگر کاربران فضای سایبری به توصیه های پلیس فتا توجه دقیق داشته باشند و در صورت گم کردن و یا سرقت گوشی بلافاصله برای غیر فعال شدن سیم کارت اقدام کنند و هم چنین با رعایت نکات اصولی در خرید اینترنتی، راه ورود مجرمان را مسدود خواهند کرد."

علاوه بر این در جریان رسیدگی به این پرونده مشخص شد که متهم با استفاده از کارت های بانکی اجاره ای، پول های موجود در کارت اولیه را خارج و پولشویی انجام می داد. در نهایت کارشناسان پلیس فتا پس از بررسی های لازم، موفق به شناسایی هویت و محل اختفای متهم پرونده شده و با انجام هماهنگی های لازم با مقام قضایی، توانستند وی را دستگیر کنند.

 

اگر چه خبرهای مربوط به کلاهبرداری در فضای کسب و کارهای مجازی بسیار زیاد می باشد، ولی این پرونده از دو جهت مورد توجه کارشناسان و متخصصان قرار گرفته است. مورد اول، سیم کارت استفاده شده توسط کلاهبردار است که یک سیم کارت مسروقه می باشد و به دلیل بی توجهی مالک سیم کارت به ماجرای دزدی و اعتباری بودن سیم کارت، مشکلات و دردسرهای فراوانی برای مالک و دیگران ایجاد نموده است. حال آن که اگر مالک سیم کارت؛ بلافاصله بعد از به سرقت رفتن گوشی، اقدام به سوزاندن سیم کارت می کرد، دیگر امکان سوء استفاده از آن توسط دیگران وجود نداشت. البته مالک این سیم کارت، با توجه به اعتباری بودن سیم کارت فکر می کرده که سیم کارت بعد از تمام شدن شارژ بلا استفاده خواهد شد و امکان شارژ مجدد آن وجود ندارد، به همین خاطر نسبت به مسدود سازی شماره اهمال و کوتاهی نموده است.

 

از طرف دیگر، استفاده از کارت های بانکی اجاره ای بوده که توسط این کلاهبرداران استفاده شده است. اجاره دادن کارت های بانکی که این روزها در بین افراد نیازمندی که گرفتاری مالی دارند، بسیار متداول گشته و از آن به عنوان یک روش برای کسب درآمد استفاده می کنند، یکی از مهم ترین روش های کلاهبرداری با اعلام شماره حساب می باشد. زیرا اجاره کردن کارت بانکی دیگران در قبال پرداخت اندکی پول به صورت ماهیانه، معمولا به قصد کلاهبرداری به صورت می گیرد و در صورت بروز جرم و تخلف، مالک سیم کارت مسئول است و بر اساس قانون باید پاسخگوی تمام شاکیانی باشد که وجوه آنها به کارت این فرد واریز شده است.

 

در هر صورت این تجربه ی تلخ نشان می دهد همه افراد در هر سطحی باید مراقب اموال شخصی خود باشند و در صورت بروز هرگونه مشکل مانند به سرقت رفتن یا گم شدن آنها مراتب را سریعا به مقامات مسئول اطلاع رسانی کنند تا بتوانند در مدت زمانی که امکان دارد، اقدامات لازم جهت پیشگیری دردسرهای بعدی را انجام دهند.

 

به همین منظور شهروندان می توانند از طریق سایت پلیس فتا به آدرس  www.cyberpolice.ir  هم به آخرین هشدارها و اطلاعات پلیس دسترسی پیدا کرده و هم در صورت مشاهده موارد مشکوک، آنها را ثبت نمایند. شماره تلفن 096380 نیز که مربوط به بخش فوریت های سایبری بوده؛ به صورت شبانه روز آماده پاسخگویی به مشکلات و سوالات شهروندان می باشد.

علاوه بر این توصیه می گردد در صورت به سرقت رفتن گوشی هوشمند یا تبلت، بلافاصله در سامانه همیاب 24،  اعلام سرقت نموده و به منظور فعال شدن فرایند ردیابی سیم کارت فعال روی گجت هوشمند خود را مسدود کنید تا ردیابی از طریق اپراتورهای مخابراتی صورت پذیرد.

 

پیشنهاد می شود؛ حتی اگر قصد ردیابی گوشی هوشمند مسروقه خود را ندارید، برای جلوگیری از هر گونه کلاهبرداری و بروز دردسرهای بیشتر، حتما نسبت به سوزاندن سیم کارت اقدام نمایید. در حال حاضر این امکان برای کلیه مشترکین سیم کارت دائمی همراه اول، سیم کارت اعتباری همراه اول، سیم کارت دائمی ایرانسل، سیم کارت اعتباری ایرانسل،سیم کارت دائمی رایتل و سیم کارت اعتباری رایتل وجود داشته و آنها می توانند به صورت حضوری ( مراجعه به دفاتر خدمات اپراتورها )  و غیر حضوری ( مراجعه به اپلیکیشن های پر کاربرد هر اپراتور) نسبت به سوزاندن سیم کارت خود در اسرع وقت اقدام نمایند.

 

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز